2013. június 25., kedd

Gluténmentes zsemle












Hozzávalók:
  • 30 dkg Glutenix ALFA-MIX
  • 20 dkg Schar MIX B
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 10 gr FiberHusk
  • 0,5 dl olaj


Egy kis tálkában körülbelül 1 dl vizet megmelegítettem, beleraktam egy kávéskanálnyi cukrot és elkevertem benne. Ezután belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni. A többi hozzávalót kimértem egy tálba, végül ráöntöttem a megkelt élesztős vizet is, és a mixer gép dagasztófejével, jól kikevertem. Letakarva hagytam állni 40 percet, vagy legalábbis annyit, amíg a tészta a duplájára emelkedett. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formáztam és sütőpapírral bélelt tepsire raktam. Tojással megkentem mindegyiket és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt meg is sültek! Körülbelül 12-14 zsemle lett belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése