Hozzávalók:
30 dkg gluténmentes liszt (Glutenix AlfaMix vagy ScharMixB)
2 dkg élesztő 1 dl cukros (kávéskanál) vízben felfuttatva
2 evőkanál olaj
kb. 1 teáskanál só
1,5 dl víz
Tetejére: tejföl, fokhagyma, trappista sajt
A hozzávalókat jól összedolgoztam kézi mixer géppel, és
hagytam kelni 30 percet. Közben 1 kis pohár tejfölt kikevertem 2-3 gerezd
zúzott fokhagymával és vágtam pár vastagabb csík trappista sajtot. A megkelt tésztába vizes kézzel
nyúltam, és óvatosan hosszúkás formát nyomogattam belőle a kezemben.
Sütőpapírral kibélelt tepsire raktam, a közepét bevágtam és kicsit széthúztam,
majd megkentem a tejföllel és ráraktam egy csík sajtot. A legvégén körbekentem
tojással és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése