2014. február 21., péntek

Tejfölös-fokhagymás kifli


Hozzávalók:
30 dkg gluténmentes liszt (Glutenix AlfaMix vagy ScharMixB)
2 dkg élesztő 1 dl cukros (kávéskanál) vízben felfuttatva
2 evőkanál olaj
kb. 1 teáskanál só
1,5 dl víz

Tetejére: tejföl, fokhagyma, trappista sajt


A hozzávalókat jól összedolgoztam kézi mixer géppel, és hagytam kelni 30 percet. Közben 1 kis pohár tejfölt kikevertem 2-3 gerezd zúzott fokhagymával és vágtam pár vastagabb csík trappista sajtot.           A megkelt tésztába vizes kézzel nyúltam, és óvatosan hosszúkás formát nyomogattam belőle a kezemben. Sütőpapírral kibélelt tepsire raktam, a közepét bevágtam és kicsit széthúztam, majd megkentem a tejföllel és ráraktam egy csík sajtot. A legvégén körbekentem tojással és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése