2014. június 25., szerda

Ribizli torta


Aki szereti a gyümölcstortákat, az a ribizliset különösen finomnak fogja találni. Isteni érzés a savanykás ribizli és az édes pudingos piskóta keveredése a szánkban! Aki még nem próbálta annak kötelező! A gyerekek odavoltak érte, és a barátnőmmel is jóízűen befaltunk legalább 3-4 szeletet a kávé mellé! Kihagyhatatlan !

Hozzávalók a piskótához:
2 tojás
5 dkg rizsliszt
3 dkg étkezési keményítő
8 dkg cukor
1 csipet szódabikarbóna
1 e.k. olaj


Krém:
1 vaníliapuding 3 dl tejjel elkészítve, a tetejére pedig friss ribizli és tortazselé

Elkészítés:
A tojások fehérjét habosra vertem, kanalanként belekevertem a cukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzáadtam 1 evőkanál olajat, és lassan belekevertem a lisztes-szódabikarbónás keveréket.
180 fokos sütőben körülbelül fél órát sütöttem-nem légkeveréses, hanem sima fokozaton!!
Amikor kihűlt a piskóta rákentem a közben elkészített és langyosra hűtött pudingot. Megszórtam a ribizlivel. Elkészítettem a zselét, langyosra hűtöttem és rákanalaztam a torta tetejére.
Hűtőbe raktam és amint kihűlt mi már le is csaptunk rá! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése