Hozzávalók:
- 200 gr száraz GM metélt tészta
- körülbelül 150gr rizsdara
- 8-10 evőkanál étolaj
- só
- cukor lekvár
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőbe beleöntöttem a rizsdarát és az olajat, elvileg picit meg kell pirítani, de én nem szoktam, csak lesütöm egy pirinyót. Ezután félrehúztam a tűzről és ráöntöttem kb. 2,5-3 dl vizet és egy csipet sót. Visszaraktam a tűzre és addig kevergettem amíg a nagy csomók kicsit nem kezdtek szétesni-vagyis elpárolgott a víz belőlük. Ekkor lefedtem és hagytam állni. Közben a tésztát, forrásban lévő vízbe kifőztem. Amikor kész lett, leszűrtem, ráöntöttem a darára és óvatosan összekevertem. Cukorral és baracklekvárral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése