2013. december 2., hétfő

Vaníliás szelet


Nagyon finom és egyszerű sütemény. A tésztája a gesztenyés szelet tésztája, csak a krém más rajta. :)

Hozzávalók:
8 tojás
16 evőkanál gesztenyeliszt
8 dkg olvasztott margarin
8 evőkanál porcukor
1 kiskanál szódabikarbóna

Krémhez:
2 csomag vanília puding 
4 evőkanál cukor
6 dl tej
20 dkg cukor
30 dkg margarin
Vanília aroma 
Tetejére 2,5 dl felvert tejszínhab

A tojásokat kettéválasztottam, és felvertem a fehérjét. Egy másik tálban kimértem a cukrot és jól kikevertem a sárgájával, ezután hozzáadtam a vajat, a gesztenyelisztet és a szódabikarbónát. Jól kikevertem, és óvatosan beleforgattam a fehérjehabot is. Egy nagy tepsit (a legnagyobbat) kibéleltem sütőpapírral, és beleöntöttem a krémet. Előmelegített sütőbe raktam és körülbelül 12 perc alatt meg is sült 180C-on (légkeveréses sütőben).

Közben a krémhez a vanília pudingokat, a cukrot és a tejet megfőztem. Amikor kihűlt hozzákevertem a vajas cukros, vaníliás krémhez, amit előzőleg elkevertem. Ezt a krémet a tésztára kentem, végül a tetejére a tejszínhab került. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése