Nagyon finom és egyszerű sütemény. A tésztája a gesztenyés szelet
tésztája, csak a krém más rajta. :)
Hozzávalók:
8 tojás
16 evőkanál gesztenyeliszt
8 dkg olvasztott margarin
8 evőkanál porcukor
1 kiskanál szódabikarbóna
Krémhez:
2 csomag vanília puding
4 evőkanál cukor
6 dl tej
20 dkg cukor
30 dkg margarin
Vanília aroma
Tetejére 2,5 dl felvert tejszínhab
A tojásokat kettéválasztottam, és
felvertem a fehérjét. Egy másik tálban kimértem a cukrot és jól kikevertem a
sárgájával, ezután hozzáadtam a vajat, a gesztenyelisztet és a szódabikarbónát.
Jól kikevertem, és óvatosan beleforgattam a fehérjehabot is. Egy nagy tepsit (a
legnagyobbat) kibéleltem sütőpapírral, és beleöntöttem a krémet. Előmelegített
sütőbe raktam és körülbelül 12 perc alatt meg is sült 180C-on (légkeveréses
sütőben).
Közben a krémhez a vanília pudingokat, a
cukrot és a tejet megfőztem. Amikor kihűlt hozzákevertem a vajas cukros,
vaníliás krémhez, amit előzőleg elkevertem. Ezt a krémet a tésztára kentem, végül
a tetejére a tejszínhab került.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése