2014. szeptember 13., szombat

Csokis kalács


Hozzávalók:
2 tojás fehérje, 2 evőkanál olaj, 3 dkg élesztő, 3 dkg cukor, 30 dkg Glutenix Alfamix, tej

Krém: 15 dkg Ráma, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó

Elkészítés:
1 dl meleg tejben elkevertem egy kis cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Egy tálba kimértem minden hozzávalót és végül beleöntöttem a felfutott élesztős tejet is. Elkezdtem kikeverni és annyi tejet adtam hozzá, hogy keverhető massza legyen belőle. (kb. + 1 dl tejet). Ezután hagytam kelni egy órát. Közben kikevertem a krémet, amihez előtte a Rámát kicsit megolvasztottam mikróban (nem teljesen folyékonyra, hanem krémesre). A többi hozzávalót beleöntöttem és jól elkevertem.
A tésztát 2 részre osztottam, rizslisztes deszkán egyenként kinyújtottam, megkentem a krémmel, feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket. Tojássárgával megkentem a tetejüket és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése