2015. január 25., vasárnap

Gesztenyetorta


A szomszéd kislány születésnapjára készült ez a gesztenyetorta, ami ízre szerintem nagyon finom lett. A díszítésben nem vagyok valami jó, de azért így is sikere volt! :)

Hozzávalók:
5 tojás
10dkg rizsliszt
15dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál olaj
5dkg étkezési keményítő

Krémhez:
1,5 csomag gesztenyemassza (a másik feléből a golyókat csináltam a tortára), 1 vanília puding, 3 dl tej, 20 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor, pár csepp rumaroma, 2 dl hulala tejszín

A sütőt előmelegítjük 180C-ra.
A tojások fehérjét felvertem, kanalanként hozzáadtam a cukrot és kemény habot vertem. Ezután hozzáadtam kis adagokban a sárgáját és az olajat, végül a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam és kb. 30perc alatt megsült. Villával próbát kell csinálni, hogy jó -e már, mert a közepe nehezebben sül, kell a 30perc neki!
Az egyik csomag gesztenyemasszából elkezdtem golyókat készíteni a tortára, körülbelül 12 db-ot. 
Közben elkészítettem a krémet is, a pudingot megfőztem a tejben és kihűtöttem. Egy tálban összekevertem a cukrot és a margarint. Belekevertem a pudingot és a maradék gesztenyemasszát és végül a 2 dl habbá vert tejszínt. 
A tortát 3 részre vágtam, jól megkentem kívül belül krémmel, és díszítettem!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése