2015. március 28., szombat

Mandulatorta epres mascarpone krémmel


Hozzávalók a tésztához:
-5 tojásfehérje
-20 dkg kókuszcukor porrá őrölve (porcukor is jó)
-15 dkg őrölt mandulaliszt
- 6 dkg étcsoki apróra vágva

Krém:
- 4 evőkanál mascarpone sajt
-10 dkg porrá őrölt kókuszcukor vagy porcukor
-1 marék eper

A tészta készítése előtt bemelegítettem a sütőt 160 fokra, a fehérjét kemény habbá vertem, óvatosan belekevertem a cukrot, azután a mandulalisztet, majd végül a csokidarabokat. Sütőpapírral kibélelt tortaformába raktam és 180 fokon 20-30 perc alatt megsütöttem. Rácsra fordítottam és hagytam teljesen kihűlni.
A krémhez mindent kimértem egy tálba és jól kikevertem. Nekem folyós lett kissé, mert fagyasztott eperből készítettem, dupla annyi eperrel de így is elfogyott 5 percen belül az egész torta!
Nagyon finom, érdemes elkészíteni!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése