Paradicsomleves
Hozzávalók:
- kókuszolaj (napraforgó olaj is jó)
- rizsliszt
- só
- cukor
- babérlevél
- víz
- paradicsomkonzerv
- rizs
Elkészítés:
A kókuszolajból és rizslisztből rántást csináltam, ráöntöttem a paradicsomkonzervet és felengedtem vízzel. Sóztam, cukroztam, beledobtam a babérlevelet és amikor felforrt, beleraktam a rizst. kis adagba kb. 3 marékkal. Amikor a rizs megpuhult félrehúztam a tűzről és langyosra hűtöttem. Közben megcsináltam a cseresznyés piskótát:
Cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 kefir
- 1 kávéskanál bourbon vanília vagy van. cukor
- 3 dkg kókuszolaj
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg rizsliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- cseresznye
A tojásokat kikevertem a cukrokkal, hozzáadtam a kókuszolajat és a kefirt. Kis adagokban hozzákevertem a rizslisztet, amibe elkevertem előzőleg a szódabikarbónát, és jól kikevertem. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe raktam és 180 fokon 20 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése