2013. július 2., kedd

Paradicsomleves és Cseresznyés piskóta

A mai ebédünk nemcsak gyors, de finom is volt! :)


Paradicsomleves 



















Hozzávalók:
  • kókuszolaj (napraforgó olaj is jó)
  • rizsliszt
  • cukor
  • babérlevél
  • víz
  • paradicsomkonzerv
  • rizs



Elkészítés:
A kókuszolajból és rizslisztből rántást csináltam, ráöntöttem a paradicsomkonzervet és felengedtem vízzel. Sóztam, cukroztam, beledobtam a babérlevelet és amikor felforrt, beleraktam a rizst. kis adagba kb. 3 marékkal. Amikor a rizs megpuhult félrehúztam a tűzről és langyosra hűtöttem. Közben megcsináltam a cseresznyés piskótát:



Cseresznyés piskóta

















   


Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 kefir
  • 1 kávéskanál bourbon vanília vagy van. cukor
  • 3 dkg kókuszolaj
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg rizsliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • cseresznye

A tojásokat kikevertem a cukrokkal, hozzáadtam a kókuszolajat és a kefirt. Kis adagokban hozzákevertem a rizslisztet, amibe elkevertem előzőleg a szódabikarbónát, és jól kikevertem. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe raktam és 180 fokon 20 percig sütöttem.
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése