2014. november 8., szombat

Dubarry szelet


A klasszikus Dubarry szeletet karfiollal készítik, de én brokkolival sokkal jobban szeretem, mert nem csak finomabb, de színesebb is a végeredmény!

Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csirkemell
1 közepes fej brokkoli
1/2 liter tej
2 evőkanálnyi vaj (ez a merev vajból/margarinból egy jó púpos evőkanálnyi)
4 evőkanál rizsliszt
só, bors, szerecsendió
trappista sajt

A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam-borsoztam és egy enyhén olajos tepsi aljára raktam a szeleteket. 180 fokos sütőben, körülbelül 10-12 perc alatt elősütöttem. Közben a brokkolit puhára gőzöltem és besamel mártást készítettem. A mártáshoz a margarint felolvasztottam, rá kanalaztam a 4 kanál rizslisztet és szépen lassan kis adagokban, folyamatosan keverve ráöntöttem a tejet. Beleraktam a fűszereket is, és sűrűsödésig kevergettem. A brokkolirózsákat rárakosgattam a hússzeletetekre és leöntöttem mindegyiket a besamel mártással, végül egy kis sajtot reszeltem rá és 180 fokos sütőben addig sütöttem amíg a sajt jó rá nem sült. Krumplipürével és savanyúsággal tálaltam . :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése