2014. november 21., péntek
Vaníliás-mandulás kifli
Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes liszt (Glutenixet használtam)
15 dkg mandulaliszt
20 dkg ráma
10 dkg porcukor
vaníliás cukor a hintéshez
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrtam és rizsliszttel megszórt deszkán, hosszú ujjnyi rudakat sodortam belőle. Körülbelül 3-5 centiméteres darabokra osztottam és kifliket formáztam belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire raktam és pár perc alatt megsütöttem. Amíg forró nem lehet levenni a sütőpapírról mert eltörik, így csak langyosan szedegettem le őket, és megszórtam a vaníliás cukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése