2015. február 15., vasárnap

Kakaós csiga


Hozzávalók:
50 dkg Glutenix Alfa-Mix
csipet só
3 dkg élesztő 1 dl meleg cukros(1 kávéskanál) tejben felfuttatva
10 dkg olvasztott margarin
2 tojás
1,5 dl meleg tej
6 evőkanál porcukor
Krém:
Összekevertem 15 dkg olvasztott vajat, 8 evőkanál cukorral, és 6 dkg kakaóval

A hozzávalókat kimértem egy tálba, és a mixer dagasztófejével, jól összedolgoztam. Letakartam egy ronggyal és 1 órát kelesztettem. Rizslisztes deszkán kinyújtottam, megkentem a krémmel, és feltekertem. Egy cérnával felszeleteltem, és tepsibe raktam, amit előtte margarinnal kikentem. A tetejét is megkentem olvasztott margarinnal, és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.
Porcukorral meghintve tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése