2015. október 12., hétfő

Magos kenyér


Hozzávalók:
40 dkg Glutenix-Alfa-Mix
1 teáskanál só
1 teáskanál útifűmaghéj
1 késhegynyi aszkorbinsav
2 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
3 dl víz
1 marék szezámmag, napraforgómag, lenmag

1 deciliter vizet megmelegítettem ( ne forróra), raktam bele 1 kávéskanál cukrot és elkevertem benne, ezután belemorzsoltam a friss élesztőt. Amíg az élesztő felfutott a többi hozzávalót kimértem egy tálba, végül hozzáöntöttem az élesztős vizet is. Kézi mixer dagasztófejével jól kikevertem és letakarva hagytam kelni 30 percet, formáztam rizslisztes deszkán, megkentem étolajjal, és a tetejét bevagdostam késsel. 180 fokos villanytűzhelyben 30 perc alatt megsült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése