2015. szeptember 17., csütörtök

Sajtos pogácsa


Hozzávalók: 
40 dkg Glutenix Alfa-mix
1 tojás
2 teáskanál só
1,2 dl tejföl
12 dkg margarin
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
Trappista sajt 

A tejet meglangyosítottam, raktam bele egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Letakarva hagytam felfutni, addig a többi hozzávalót kimértem egy tálba, végül hozzáöntöttem az élesztős tejet is. Jól kikevertem a tésztát, majd állni hagytam 40 percet. Rizslisztes deszkán kinyújtottam, majd összehajtottam és újra kinyújtottam. Tojással megkentem a tetejét, reszelt sajttal megszórtam, majd kiszaggattam. 180 fokos sütőben addig sütöttem amíg  szép aranybarna nem lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése